De 5 beste koudwaterkranen van 2022

Heb je een nieuwe koudwaterkraan nodig dan heb je een ruime keuze. De tijd dat er maar een soort kraan was ligt al heel lang achter ons. Maar waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe koudwaterkraan?

  • Het model. Kranen zijn tegenwoordig in allerlei vormen en maten te koop. Voor iedere smaak is er een passende kraan te vinden. Of je nou van klassiek houdt of liever voor modern. Er zijn koudwaterkranen genoeg te vinden!
  • De kleur. Waren vroeger alle kranen zilverkleurig, dat is al lang verleden tijd. Je kan kranen tegenwoordig in allerlei kleuren kopen. Zwarte kranen zijn erg populair maar je kan ook een goudkleurige of een witte aanschaffen als je dat mooier vindt.
  • Het materiaal. De meeste kranen zijn gemaakt van metaal maar niet alle soorten metaal zijn hetzelfde. Kies daarom voor een kraan die van stevig metaal gemaakt is. Hier doe je langer mee dan met een kraan die van een mindere kwaliteit metaal gemaakt is.
  • Draaiknop of hendel. Je kan een koudwaterkraan kopen met een draaiknop of met een hendel. De ouderwetse draaiknop kan lastig open te maken zijn als je vette handen hebt. Ook is deze iets lastiger schoon te houden dan een hendel.
  • De maat. Niet alle kranen hebben een standaardmaat. Koop je bijvoorbeeld een kraan voor op je fonteintje in de wc, kijk dan eerst goed welke maat aansluiting je nodig hebt. Zo voorkom je dan je een kraan koopt die niet past.

Dit maakt de koudwaterkraan zo duurzaam

Door een koudwaterkraan te gebruiken ben je duurzaam bezig. Omdat dit water niet eerst opgewarmd hoeft te worden bespaar je hiermee flink wat energie. In de meeste gevallen is het ook niet nodig om warm water te gebruiken.

Koffie en thee zetten lukt prima met koud water. Ook om je handen te wassen hoef je er niet bang voor te zijn. Planten water geven en even snel iets afspoelen kan ook prima. Reden genoeg dus om wat vaker gebruik te maken van de koudwaterkraan. Of ben je op zoek naar een krabpaal?

Alle producten die we hebben gekozen hebben een prachtig design. Hierdoor is onze voorkeur naar de beste koudwaterkraan op gebasseerd.

Belangrijkste criteria bij het selecteren

Gebruiksduur

Een van de 3 categorieën waarop we hebben geselecteerd is Gebruiksduur. Deze categorie is heel cruciaal bij het selecteren omdat het je keuze beter maakt.

Functionaliteiten

De tweede categorie die we hebben gekozen is Functionaliteiten. Deze categorie is cruciaal voor je voorkeur. Verschillende verkopers preseteren anders in deze categorie.

Leveringstermijn

De derde en laatste categorie waar we hebben op gekozen is Leveringstermijn. Bij Leveringstermijn is het goed om exact te weten hoe cruciaal dit is.

De beste 5 koudwaterkraan

1

Saqu Eurotrend Fonteinkraan 

9.5Expert Score
De beste koudwaterkraan

Met deze stijlvolle fonteinkraan van Saqu Eurotrend geef jij jouw fonteintje een stoere en robuuste uitstraling. Deze fonteinkraan bedien je eenvoudig middels de verfijnde greep. Bevestig deze fonteinkraan middels de bijgeleverde bevestigingsmaterialen op jouw fontein en maak jouw toiletruimte compleet!

Goede punt(en)
  • Gemaakt van het beste materiaal
  • Top service bij aankoop
  • Gebruiksvriendelijk
2

Saqu Essential 2.0 Fonteinkraan

foto van een Saqu Essential 2.0 Fonteinkraan
8.6Expert Score
De tweede beste koudwaterkraan

De luxe Saqu Essential fonteinkraan heeft een C-uitloop en een handige draaibediening. Deze kraan is niet alleen praktisch maar heeft ook nog eens een prachtig design. Het geborsteld stalen design en de bijzondere vorm zorgt voor een unieke toevoeging aan jouw toilet of badkamer. Dankzij het kwalitatief hoogwaardige materiaal geniet je jarenlang van deze luxe fonteinkraan. Het keramisch binnenwerk van de Saqu fonteinkraan zorgt voor een soepele bediening.

Goede punt(en)
  • Lange levensduur
  • Goede kwaliteit
  • Gebruiksvriendelijk
3

Saqu Essential 2.0 Luxe Fonteinkraan

foto van een Saqu Essential 2.0 Luxe Fonteinkraan
8.1Expert Score
Redelijke kwaliteit koudwaterkraan

De Saqu Essential luxe fonteinkraan kenmerkt zich door de verchroomde afwerking en draaibediening. Naast het moderne uiterlijk, is deze koudwaterkraan ook enorm praktisch. Benieuwd geworden? Lees dan gauw verder.

Goede punt(en)
  • Zeer redelijke service aan de klant
  • Zeer redelijk kwaliteit
  • Gebruiksvriendelijk
4

FortiFura Calvi fonteinkraan chroom

foto van een FortiFura Calvi fonteinkraan chroom
7.8Expert Score
Gemaakt van middelmatige kwaliteit

FortiFura Calvi fonteinkraan chroom kopen? Bestel dan dit product van het kwalitatieve merk FortiFura

Goede punt(en)
  • Een van de populairste op de markt
  • Redelijk in kwaliteit
  • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

GROHE Universal Fonteinkraan

foto van een GROHE Universal Fonteinkraan
6.7Expert Score
Een koudwaterkraan van matige kwaliteit

De Universal toiletkraan is praktisch in alle opzichten en speciaal gemaakt voor de kleine ruimtes in het huis zoals het toilet. Zijn design is met opzet sober en glad. Niet alleen past de kraan bij praktisch alle fonteintjes, maar belangrijker is de hygiëne. Zeker op het toilet. De kraan is voorzien van een handig draaimechanisme aan het uiteinde van de kraan waardoor je minimaal contact hebt met de kraan bij het openen en sluiten. Daarbij is de GROHE StarLight® chroomlaag heel eenvoudig schoon te houden. Deze fonteinkraan is 199 mm hoog en heeft een standaardaansluiting van 1/2.

Goede punt(en)
  • Gemaakt van matig duurzaam materiaal
  • Gemaakt van matig materiaal
  • Gebruiksvriendelijk

      Beste review
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart